Sadevesijärjestelmät kuntoon osana salaojaremonttia

Molarum asentaa sadevesijärjestelmän alle viikossa. Sadevesien ohjaaminen pois tontilta, katoilta, pihoilta ja ajoteiltä nopeasti ja ammattimaisesti.

Salaojaremontin yhteydessä on luonteva uudistaa omakotitalon sadevesijärjestelmä. Näin varmistut, että kaikki talon hulevedet (sade, salaoja, pihakaivon sadevesi) ohjautuvat asianmukaisesti kunnalliseen sadevesijärjestelmään tai erilliselle imeytysalueelle.

Teemme myös yksinomaan sadevesijärjestelmän remontteja.

Sadevesijärjestelmä on korvaamaton

Paraskin salaojitus on hyödytön, jos sadevesijärjestelmä ei toimi kunnolla. Omakotitalon salaojitus ei riitä suojaamaan taloa, jos sadevesi pääsee lähelle taloa ja imeytymään perustuksiin.

Toimimaton omakotitalon sadevesijärjestelmä aiheuttaa samoja ongelmia kuin toimimaton salaojitus. Rakennuksen perustukset kärsivät kosteudesta. Pahimmillaan edessä on home- ja routavaurioita sekä perustusten ennenaikainen rappeutuminen.

Toimiiko taloni nykyinen sadevesijärjestelmä?

Seuraavan sadepäivän yhteydessä tarkista, miten sadevesi käyttäytyy talosi lähettyvillä. Etenkin sadeveden ohjautumiseen oikeaan paikkaan on syytä kiinnittää huomiota.

Toimivan sadevesijärjestelmän tunnusmerkit:

 • Katolta valuva vesi ohjautuu ränneihin eikä talon vierustalle
 • Kattovesi jatkaa syöksytorvia pitkin sadevesikaivoon
 • Sadevesikaivo vetää kunnolla eikä se tulvi
 • Pihalle ei muodostu lammikkoja
 • Pintavedet valuvat poispäin talosta
 • Pintakourut ja linjakuivauskanavat eivät tulvi
 • Maapinta kallistuu 15 cm alaspäin 3 metrin matkalla talon seinästä ulospäin

Sadevesijärjestelmä ehkäisee lammikoiden syntyä ja istutusten pilaantumista

Sadevesijärjestelmä kuljettaa katolta ja piha-alueilta tulevat sadevedet hallitusti pois.

Toimiva järjestelmä vähentää lammikoiden syntyä ja hulevesien tulvimista. Kylmän sään aikaan kulkuväylät eivät jäädy, kun sadevesi ohjautuu oikein. Järjestelmän tärkein tehtävä on sama kuin salaojituksen: estää rakennuksen kosteusvauriot.

Yleisin tapa on asentaa syöksyputkien alle rännikaivot, joista vesi ohjautuu edelleen sadevesiputkeen. Piha-alueilta voidaan kerätä sadevesiä ritiläkantiseen sadevesikaivoon tai linjakuivauskanavaan.

Taloyhtiössä, pari- ja rivitalossa sadevesiputkisto johdetaan perusvesikaivoon, josta sadevesi ohjautuu edelleen kunnalliseen sadevesiviemäriin. Mikäli alueella ei ole kunnallista sadevesiviemäriä, voidaan vedet johtaa esimerkiksi avo-ojaan.

Sadevesijärjestelmän hyödyt

 • Suojaa taloa kosteusvaurioilta
 • Suojaa pihan istutuksia ja kasvillisuutta
 • Ennaltaehkäisee jään syntyä kulkuväylille
 • Estää lammikoiden syntyä

Sadevesijärjestelmän hinta

Kustannustehokkain tapa uusia sadevesijärjestelmä on uusia se salaojaremontin yhteydessä. Tämä siksi, koska valtaosa hinnasta koostuu kaivuutyöstä – niinpä samalla vaivalla on viisasta uusia sekä salaojaputket että sadevesiputket.

Lue uusin blogipostaus: Mitä sadevesiremontti maksaa ja mitä sadevesijärjestelmän uusiminen sisältää.


Lue asiakkaidemme kokemuksia: Helsinkiläisen omakotitalon ympärille toteutettiin perinteinen salaojaremontti ja sadevesijärjestelmän uusiminen.

Tilaa maksuton omakotitalon salaojakartoitus tai pyydä tarjous

Missä kunnossa kiinteistömme salaojat ovat? Milloin ne tulisi uudistaa? Mitä salaojaremontti maksaa? Kuinka kauan remontti kestää? Pyydä edustajamme käymään paikan päällä ja saat mm. näihin kysymyksiin vastaukset välittömästi.

Tilaa kartoitus
Tilaa maksuton salaojakuvaus