06.03.2019

Sadevesijärjestelmä hinta - mitä sadevesiremontti maksaa?

Kustannustehokkain tapa uusia sadevesijärjestelmä on uusia se salaojaremontin yhteydessä. Tämä siksi, koska valtaosa hinnasta koostuu kaivuutyöstä – niinpä samalla vaivalla on viisasta uusia sekä salaojaputket että sadevesiputket.


Voidaan jopa sanoa, että salaojaremontin yhteydessä sadevesiputkien uusiminen maksaa vain materiaalin hinnan. Toki voi myös olla, että salaojat ovat hyvässä kunnossa eikä niitä tarvitse uusia. Siinä tapauksessa uusimme pelkästään sadevesijärjestelmän. Asentamamme sadevesijärjestelmä sopii yhteen kaikkien sadevesikourujen ja syöksytorvien kanssa.

Tässä artikkelissa erittelemme tarkemmin, mistä sadevesijärjestelmän hinta koostuu ja mitä remontti sisältää.


Mitä sadevesijärjestelmän uusiminen sisältää?

Uusimme sadevesijärjestelmän avaimet käteen -palveluna, mikä tarkoittaa, että sadevesijärjestelmän hinta sisältää kaikki työvaiheet.

Aluksi teemme suunnitelman, jossa muun muassa paikannetaan tontilla kulkevat putket ja kaapelit. Sadevedet voidaan myös liittää kunnalliseen hulevesiverkostoon.

Valtaosa urakasta koostuu kaivuutyöstä. Talon seinustan edusta on kaivettava auki ympäri koko talon. Kaivuu-, asennus- ja maantäyttötöihin riittää yleensä kaksi työmiestä.

Tämän lisäksi työnjohtaja käy työmaalla varmistamassa, että työ etenee suunnitellusti ja että työnjälki on laadukasta. Kaikki työvaiheet dokumentoidaan kuvina.

Materiaaleihin kuuluvat sadevesiputket, rännisuppilot ja mahdolliset sadevesikaivot.

Kun asennus on valmis, kaivanto täytetään, maanpinta profiloidaan ja siistitään toiveittesi mukaan. Viemme myös ylimääräisen maa-aineksen pois ja työstä syntyvät jätteet kierrätykseen.

Esteiden purku ja takaisinasennus on joko meidän tai asiakkaan tehtävä – riippuu, miten olemme sopineet. Esteitä ovat muun muassa terassi, pihakiveys, aidat ja pensaat, jotka ovat työnteon tiellä.


Mitä sadevesijärjestelmä maksaa?

Sadevesijärjestelmän hinnasta valtaosa muodostuu kaivuutyöstä. Materiaalien osuus työn hinnasta on 35–40 prosenttia. Tämä on hyvä uutinen siitä syystä, että työn hinnasta saat verottajalta 50 % kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennyksen maksimihyvitys on 2 400 €/henkilö (puolison kanssa siis jopa 4 800 €).

Keskihintaisessa 6 000 euron sadevesiremontissa työn hinta on noin 3 600 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että saat työn hinnasta täyden, 50 prosentin, hyvityksen. Voit siis ajatella, että valtio tukee talosi kunnossapitoa 1 800 eurolla (puolet työn hinnasta).

Tässä vielä esimerkkilaskelma, kun uusitaan pelkästään sadevesijärjestelmä.

Keskihintainen 6 000 euron (sis. alv) sadevesijärjestelmän remontti:

  • Putkiosat ja muut tarvikkeet: 1000 €
  • Maa-ainekset: 700 €
  • Maa-ainesten ajo: 750 €
  • Rakennusmies 30 t: 1 350 €
  • Konetyötunnit 30 t: 2 200 €


Muistutuksena vielä: kun sadevesijärjestelmä uusitaan salaojaremontin yhteydessä, työn hinta putoaa lähes nollaan sadevesijärjestelmän osalta.


Näin vaikutat sadevesijärjestelmän hintaan

Koska suurin osa hinnasta muodostuu ihmisen tekemästä työstä, voit vaikuttaa hintaan tekemällä osan työstä itse tai lahjomalla naapurisi. Helpoin ja tehokkain tapa alentaa kustannuksia on purkaa työskentelyalueella eli talon seinustan läheisyydessä olevat esteet pois.

Me puolestaan huolehdimme ja otamme vastuun kaikista ammattitaitoa vaativista ja järjestelmän toimivuuteen vaikuttavista töistä.


Kun olet kiinnostunut sadevesijärjestelmän ja salaojien uusimisesta, pyydä meiltä maksuton salaojakartoituskäynti.

Lataa maksuton salaojaremontin ostajan opas

Ilmainen salaojaremonttiopas sisältää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Missä kunnossa nykyiset salaojat ovat?

• Ovatko salaojat kunnostettavissa?

• Milloin salaojaremontti tulisi tehdä?

• Mitä salaojaremontti maksaisi?

• Mitä vaihtoehtoja on?

Lataa opas

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeemme


Haluatko uutta tietoa salaojaremontista, kiinnostaako alan viimeisimmät uutiset?
Tilaa uutiskirjeemme kuullaksesi lisää palveluistamme ja uutisista.

Lue myös nämä

Nosta kiinteistösi arvoa — salaojaremontti ennaltaehkäisee kosteusvauriot

04.12.2019

Suomessa on Tilastokeskuksen tekemän arvion mukaan 600 000 kotia, jotka ovat vailla salaojaremonttia. Tyypillisimmät kodin kosteusvauriot ja homeongelmat johtuvat siitä, että salaojat puuttuvat kokonaan tai ne ovat puutteellisesti asennettu.

Salaojien huolto ja tarkastus: nämä 3 kohtaa sinun tulisi tietää

29.11.2019

Näin syyssateiden aikaan moni voi huomata merkkejä toimimattomasta salaojaverkostosta. Syyssateiden aikaan kannattaa kiinnittää huomiota pihan muotoihin. Vesi ei saisi kerääntyä mihinkään tiettyyn paikkaan lähellä taloa vaan aina valua poispäin.

Sisäilmaongelmat voivat johtua viallisesta salaojajärjestelmästä

25.10.2019

Syksyn runsaat sateet koettelevat erityisesti omakotitalojen salaojajärjestelmiä. Helpotusta ei ole luvassa tulevaisuudessakaan, sillä ilmastonmuutos kasvattaa sademääriä entisestään. Viimeistään nyt on aika tarkastaa salaojien kunto, jos sitä ei ole vähään aikaan tehty.

Tilaa maksuton omakotitalon salaojakartoitus tai pyydä tarjous

Missä kunnossa kiinteistömme salaojat ovat? Milloin ne tulisi uudistaa? Mitä salaojaremontti maksaa? Kuinka kauan remontti kestää? Pyydä edustajamme käymään paikan päällä ja saat mm. näihin kysymyksiin vastaukset välittömästi.

Tilaa kartoitus
Tilaa maksuton salaojakuvaus