18.10.2019

Taloyhtiön salaojaremontti nostaa asuntojen arvoa

Salaojaremonttien tekeminen kerros- ja rivitaloasunnoille vaatii paitsi osaamista ja kokemusta, mutta myös ripeyttä, ettei taloyhtiön asukkaiden eläminen häiriinny liikaa. Molarum Salaojat Oy on Suomen kokenein salaojituksiin erikoistunut yritys, joka toimii Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Toteutamme vuodessa lähes 400 salaojaremonttia. Noin joka kolmas saneeraus tehdään rivitaloyhtiöön tai kerrostaloon. Jos rivi- tai kerrostalon salaojaremontti on ajankohtainen taloyhtiössänne, lue tämä artikkeli ensin.


Salaojituksen kunnon kartoittaminen on suositeltavaa, sillä lähes kaikissa ennen 2000-lukua asennetuissa salaoja- ja sadevesijärjestelmissä on puutteita. Salaojien tarkastusta ja huuhtelua suositellaan muun muassa Sisäilmayhdistyksen taholta. Usein esimerkiksi PTS-suunnitelmissa (pitkän tähtäimen suunnitelmat) salaojaremonttia ei ole huomioitu.


Molarum tekee alkukartoituksen taloyhtiöllenne maksutta. Kartoitus ei sido vielä mihinkään. Salaojaremontin hinta rivi- ja kerrostaloille selviää tarjouksestamme, jonka toimitamme kartoituksen perusteella, mikäli korjattavaa ilmenee.


Kun rivi- ja kerrostalon salaojaremontti tulee tarpeeseen

Rivi- ja kerrostalojen yleisiä kosteusvaurioiden aiheuttajia ovat rikkoontuneet salaojaputket. Vanhoissa putkissa havaitaan usein kasaan painumista, tukkeumia ja sortumia. Myös puiden juuret aiheuttavat ongelmia. Salaojaputkien ympäriltä voi myös puuttua sepeli.


Salaojaputkien puutteiden ohella ongelmia aiheuttavat puuttuvat salaojien tarkistuskaivot, patolevyt tai kapillaarikatkot. Yleinen ongelma vanhoissa salaojajärjestelmissä on myös se, että salaojaputkisto on asennettu alunperinkin liian ylös. Tällöin salaojaputkesta ei ole hyötyä perustuksen kuivana pitämisessä.


Ongelmat voidaan huomata sokkelin värimuutoksista, kalkkeutumisesta ja halkeilusta. Kellarin tunkkainen ilma, perunakellaria muistuttava haju sekä jatkuvasti kostea maa voivat olla muita yleisiä merkkejä salaojituksen ongelmista tai puuttumisesta.


Rivi- ja kerrostalon salaojaremontin vaiheet

Molarumin suorittaman taloyhtiön salaojaremontin ensimmäinen vaihe on maksuton alkukartoitus. Kartoituksen jälkeen Molarum tekee taloyhtiön salaojaremontista tarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen järjestämme aloituskatselmuksen taloyhtiön edustajien kanssa. Katselmuksessa käydään läpi muun muassa remontin aikainen viestintä, käytettävät kulkuväylät ja tarvittavat varastointipaikat.


Itse urakka kestää yleisimmin kahdesta neljään viikkoa. Taloyhtiön salaojaremontin hintaan kuuluvat terassien, kiveyksien ja muiden esteiden purkutyöt, kaivuutyöt, salaoja- ja sadevesijärjestelmän asennus, maantäyttö ja maanpinnan profilointi, mahdollisen terassin kokoaminen, asfaltointi ja viimeistelyt. Hintaan sisältyvät myös jätehuolto ja loppusiivous. Lopuksi luovutamme kuvallisen dokumentaation salaojasaneerauksesta.


Taloyhtiön salaojaremontin takuu ja vastuu

Molarum lupaa taloyhtiöille suunnitellussa palvelussaan saneeraukselle pidennetyn 36 kuukauden takuun (24 kuukauden sijaan) sekä 10 vuoden virhevastuun. Urakat tehdään ripeästi alusta loppuun, jolloin minimoidaan asukkaiden kokemat häiriöt. Asukkaita tullaan kuulemaan ennen remontin alkua sekä remontin aikana, jotta hyvä henki säilyy koko urakan ajan kaikkien osapuolten kesken.


Kunnolla tehty ja suunniteltu rivi-ja kerrostalon salaojaremontti nostaa taloyhtiön ja asuntojen arvoa, sillä se ehkäisee ja poistaa kosteus- ja sisäilmaongelmia, kuivattaa piha-alueita ja ennaltaehkäisee kiinteistön rappeutumista. Molarumin remontin jälkeen taloyhtiön ei tarvitse huolehtia perustusten kunnosta. Parhaimmillaan jopa 50 vuotta kestävä salaojajärjestelmä on myös helppo huoltaa tulevaisuudessakin.


Kannattaa myös muistaa, että salaojaremontin hinta taloyhtiölle on pitkällä tähtäimellä varmasti halvempi, kuin sen tekemättä jättäminen.


Lue lisää taloyhtiön salaojatemontista tai pyydä tarjous

Lataa maksuton salaojaremontin ostajan opas

Ilmainen salaojaremonttiopas sisältää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Missä kunnossa nykyiset salaojat ovat?

• Ovatko salaojat kunnostettavissa?

• Milloin salaojaremontti tulisi tehdä?

• Mitä salaojaremontti maksaisi?

• Mitä vaihtoehtoja on?

Lataa opas

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeemme


Haluatko uutta tietoa salaojaremontista, kiinnostaako alan viimeisimmät uutiset?
Tilaa uutiskirjeemme kuullaksesi lisää palveluistamme ja uutisista.

Lue myös nämä

Sisäilmaongelmat voivat johtua viallisesta salaojajärjestelmästä

25.10.2019

Syksyn runsaat sateet koettelevat erityisesti omakotitalojen salaojajärjestelmiä. Helpotusta ei ole luvassa tulevaisuudessakaan, sillä ilmastonmuutos kasvattaa sademääriä entisestään. Viimeistään nyt on aika tarkastaa salaojien kunto, jos sitä ei ole vähään aikaan tehty.

Tervetuloa salaojaremontin asennusnäytökseen maanantaina 14.10. Kangasalan Sahalahteen

08.10.2019

Tervetuloa Sahalahteen seuraamaan salaojaremontin asennusnäytöstä! Näytös pidetään maanantaina 14.10. klo 10-16 välillä.

Molarumin Sadevesiviemäröintipaketti -arvonta on suoritettu

16.09.2019

Anne Heikkinen Ylöjärveltä voitti Molarumin aiemmin keväällä järjestetyn sadevesiviemäröintiarvonnan. Onnea voittajalle!

Tilaa maksuton omakotitalon salaojakartoitus tai pyydä tarjous

Missä kunnossa kiinteistömme salaojat ovat? Milloin ne tulisi uudistaa? Mitä salaojaremontti maksaa? Kuinka kauan remontti kestää? Pyydä edustajamme käymään paikan päällä ja saat mm. näihin kysymyksiin vastaukset välittömästi.

Tilaa kartoitus
Tilaa maksuton salaojakuvaus