29.04.2019

Rivitalon salaojaremontti ja sadevesijärjestelmä – näin tunnistat remonttitarpeen

Rivitalon salaojaremontti on yleensä ajankohtainen ennen 90-lukua rakennetuissa taloissa, sillä vanhat rakennusmääräykset eivät kattaneet talojen salaojitusta. Tämän takia vanhojen salaojien laatu on jäänyt yksinomaan sen aikaisten rakennuttajien päätösten varaan.

Nykyisten salaojaputkien kunto on kuitenkin helppo selvittää. 

Suojaako perustuksia kosteutta eristävä patolevy? Löytyykö salaojakaivot? Viettääkö pihamaa poispäin talosta? Pääseekö vesi virtaamaan putkistossa vapaasti? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin kertovat sen, onko salaojaremontille tarvetta.

Näin kartoitan salaojaremontin tarpeen

Kätevin tapa selvittää salaojaremontin tarve on tilata meiltä maksuton kartoituskäynti. Olemme erikoistuneet taloyhtiöiden salaojaremontteihin Uudellamaalla ja Pirkanmaalla, joten asiantuntijamme osaa vastata varmasti moneen mieltäsi askarruttavaan kysymykseen.

Kartoituskäynnin aikana tarkistamme nykyisen salaojaputkiston kunnon. Tarvittaessa käytämme apuna erikoiskameraa, jolla kuvaamme putkiston sisältäpäin. Salaojaputkien kunnon lisäksi on tärkeää, että putket on asennettu riittävän syvälle, aina alimman anturan tasolle.

Kartoituskäynnin päätteeksi saat asiantuntijamme arvion putkiston kunnosta. Lisäksi taloyhtiönne saa hyödyllistä tietoa salaojaremontin toteuttamiseen ja näkökulmia sopivan remontintekijän valintaan. Toki saatte meiltä myös tarjouksen urakasta. 

Salaojaremontin yhteydessä uusimme myös sadevesijärjestelmän

Salaojaremontti kestää rivitaloissa 1-2 kuukautta – riippuen paljon rakennuksen koosta. Salaojaremontin yhteydessä sadevesijärjestelmän maanalaisten putkien uusiminen käy käytännössä samalla vaivalla, joten se kannattaa ehdottomasti tehdä.

Remontti alkaa aloituskatselmuksella, jonka aikana sovimme käytännön asioista kuten siitä, mihin pihasepelit varastoidaan. Varsinainen työ alkaa kaivamalla perustukset auki talon ympäriltä. Tämän jälkeen perustukset eristetään joko patolevyllä tai niin kutsutulla Isodrän-eristeellä.

Ennen putkien asentamista kaivannon pohja peitetään sepelillä. Tämän jälkeen asennettaan sekä salaoja- että sadevesijärjestelmä. Järjestelmä peitetään sepelillä ja suojataan routaeristeellä. Lopuksi pihan muoto viimeistellään niin, että ihannetilanteessa maa viettää 15 cm alaspäin 3 metriä talon seinästä.

Rivitalon salaojaremontin hinta

Hinta on miltei suoraan verrannollinen urakan laajuuteen eli siihen, kuinka paljon se vaatii miestyövoimaa. Tavallisesti kohteessa työskentelee kaivinkonekuljettaja ja työmies. Tämän lisäksi työnjohtaja käy paikan päällä varmistamassa työn laadun.

Materiaalien osuus koko hinnasta on noin 35–40 prosenttia. Taloyhtiön asukkaat voivat vaikuttaa hintaan purkamalla itse esteet. Me puolestaan huolehdimme ja otamme vastuun kaikista ammattitaitoa vaativista ja järjestelmän toimivuuteen vaikuttavista töistä.

Tarkan hinta-arvion ja halutessasi tarjouksen saat helpoiten tilaamalla meiltä maksuttoman salaojakartoituksen. Olemme erikoistuneet omakotitalojen ja pienten taloyhtiöiden salaojaremontteihin, joten meiltä saat takuulla kilpailukykyisen tarjouksen.

Lue myös asiakkaidemme kokemuksia: Helsinkiläisen omakotitalon ympärille toteutettiin perinteinen salaojaremontti ja sadevesijärjestelmän uusiminen.

Lataa maksuton salaojaremontin ostajan opas

Ilmainen salaojaremonttiopas sisältää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Missä kunnossa nykyiset salaojat ovat?

• Ovatko salaojat kunnostettavissa?

• Milloin salaojaremontti tulisi tehdä?

• Mitä salaojaremontti maksaisi?

• Mitä vaihtoehtoja on?

Lataa opas

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeemme


Haluatko uutta tietoa salaojaremontista, kiinnostaako alan viimeisimmät uutiset?
Tilaa uutiskirjeemme kuullaksesi lisää palveluistamme ja uutisista.

Lue myös nämä

Taloyhtiön salaojaremontti nostaa asuntojen arvoa

18.10.2019

Salaojaremonttien tekeminen kerros- ja rivitaloasunnoille vaatii paitsi osaamista ja kokemusta, mutta myös ripeyttä, ettei taloyhtiön asukkaiden eläminen häiriinny liikaa. Molarum Salaojat Oy on Suomen kokenein salaojituksiin erikoistunut yritys, joka toimii Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Toteutamme vuodessa lähes 400 salaojaremonttia. Noin joka kolmas saneeraus tehdään rivitaloyhtiöön tai kerrostaloon. Jos rivi- tai kerrostalon salaojaremontti on ajankohtainen taloyhtiössänne, lue tämä artikkeli ensin.

Tervetuloa salaojaremontin asennusnäytökseen maanantaina 14.10. Kangasalan Sahalahteen

08.10.2019

Tervetuloa Sahalahteen seuraamaan salaojaremontin asennusnäytöstä! Näytös pidetään maanantaina 14.10. klo 10-16 välillä.

Molarumin Sadevesiviemäröintipaketti -arvonta on suoritettu

16.09.2019

Anne Heikkinen Ylöjärveltä voitti Molarumin aiemmin keväällä järjestetyn sadevesiviemäröintiarvonnan. Onnea voittajalle!

Tilaa maksuton omakotitalon salaojakartoitus tai pyydä tarjous

Missä kunnossa kiinteistömme salaojat ovat? Milloin ne tulisi uudistaa? Mitä salaojaremontti maksaa? Kuinka kauan remontti kestää? Pyydä edustajamme käymään paikan päällä ja saat mm. näihin kysymyksiin vastaukset välittömästi.

Tilaa kartoitus
Tilaa maksuton salaojakuvaus