29.04.2019

Rivitalon salaojaremontti ja sadevesijärjestelmä – näin tunnistat remonttitarpeen

Rivitalon salaojaremontti on yleensä ajankohtainen ennen 90-lukua rakennetuissa taloissa, sillä vanhat rakennusmääräykset eivät kattaneet talojen salaojitusta. Tämän takia vanhojen salaojien laatu on jäänyt yksinomaan sen aikaisten rakennuttajien päätösten varaan.

Nykyisten salaojaputkien kunto on kuitenkin helppo selvittää. 

Suojaako perustuksia kosteutta eristävä patolevy? Löytyykö salaojakaivot? Viettääkö pihamaa poispäin talosta? Pääseekö vesi virtaamaan putkistossa vapaasti? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin kertovat sen, onko salaojaremontille tarvetta.

Näin kartoitan salaojaremontin tarpeen

Kätevin tapa selvittää salaojaremontin tarve on tilata meiltä maksuton kartoituskäynti. Olemme erikoistuneet taloyhtiöiden salaojaremontteihin Uudellamaalla ja Pirkanmaalla, joten asiantuntijamme osaa vastata varmasti moneen mieltäsi askarruttavaan kysymykseen.

Kartoituskäynnin aikana tarkistamme nykyisen salaojaputkiston kunnon. Tarvittaessa käytämme apuna erikoiskameraa, jolla kuvaamme putkiston sisältäpäin. Salaojaputkien kunnon lisäksi on tärkeää, että putket on asennettu riittävän syvälle, aina alimman anturan tasolle.

Kartoituskäynnin päätteeksi saat asiantuntijamme arvion putkiston kunnosta. Lisäksi taloyhtiönne saa hyödyllistä tietoa salaojaremontin toteuttamiseen ja näkökulmia sopivan remontintekijän valintaan. Toki saatte meiltä myös tarjouksen urakasta. 

Salaojaremontin yhteydessä uusimme myös sadevesijärjestelmän

Salaojaremontti kestää rivitaloissa 1-2 kuukautta – riippuen paljon rakennuksen koosta. Salaojaremontin yhteydessä sadevesijärjestelmän maanalaisten putkien uusiminen käy käytännössä samalla vaivalla, joten se kannattaa ehdottomasti tehdä.

Remontti alkaa aloituskatselmuksella, jonka aikana sovimme käytännön asioista kuten siitä, mihin pihasepelit varastoidaan. Varsinainen työ alkaa kaivamalla perustukset auki talon ympäriltä. Tämän jälkeen perustukset eristetään joko patolevyllä tai niin kutsutulla Isodrän-eristeellä.

Ennen putkien asentamista kaivannon pohja peitetään sepelillä. Tämän jälkeen asennettaan sekä salaoja- että sadevesijärjestelmä. Järjestelmä peitetään sepelillä ja suojataan routaeristeellä. Lopuksi pihan muoto viimeistellään niin, että ihannetilanteessa maa viettää 15 cm alaspäin 3 metriä talon seinästä.

Rivitalon salaojaremontin hinta

Hinta on miltei suoraan verrannollinen urakan laajuuteen eli siihen, kuinka paljon se vaatii miestyövoimaa. Tavallisesti kohteessa työskentelee kaivinkonekuljettaja ja työmies. Tämän lisäksi työnjohtaja käy paikan päällä varmistamassa työn laadun.

Materiaalien osuus koko hinnasta on noin 35–40 prosenttia. Taloyhtiön asukkaat voivat vaikuttaa hintaan purkamalla itse esteet. Me puolestaan huolehdimme ja otamme vastuun kaikista ammattitaitoa vaativista ja järjestelmän toimivuuteen vaikuttavista töistä.

Tarkan hinta-arvion ja halutessasi tarjouksen saat helpoiten tilaamalla meiltä maksuttoman salaojakartoituksen. Olemme erikoistuneet omakotitalojen ja pienten taloyhtiöiden salaojaremontteihin, joten meiltä saat takuulla kilpailukykyisen tarjouksen.

Lue myös asiakkaidemme kokemuksia: Helsinkiläisen omakotitalon ympärille toteutettiin perinteinen salaojaremontti ja sadevesijärjestelmän uusiminen.

Lataa maksuton salaojaremontin ostajan opas

Ilmainen salaojaremonttiopas sisältää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Missä kunnossa nykyiset salaojat ovat?

• Ovatko salaojat kunnostettavissa?

• Milloin salaojaremontti tulisi tehdä?

• Mitä salaojaremontti maksaisi?

• Mitä vaihtoehtoja on?

Lataa opas

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeemme


Haluatko uutta tietoa salaojaremontista, kiinnostaako alan viimeisimmät uutiset?
Tilaa uutiskirjeemme kuullaksesi lisää palveluistamme ja uutisista.

Lue myös nämä

Omakotitalon salaojituksen hinta ja rahoitus

21.01.2020

Ammattilaisen tekemä omakotitalon salaojitus nostaa takuuvarmasti talosi arvoa ja toimii merkittävänä myyntivalttina taloa myytäessä. Salaojaremontit ovat kotitalousvähennyskelpoisia ja rahoituksen avulla voit nauttia toimivasta salaojituksesta halvimmillaan sadan euron kuukausimaksulla.

Nosta kiinteistösi arvoa — salaojaremontti ennaltaehkäisee kosteusvauriot

04.12.2019

Suomessa on Tilastokeskuksen tekemän arvion mukaan 600 000 kotia, jotka ovat vailla salaojaremonttia. Tyypillisimmät kodin kosteusvauriot ja homeongelmat johtuvat siitä, että salaojat puuttuvat kokonaan tai ne ovat puutteellisesti asennettu.

Salaojien huolto ja tarkastus: nämä 3 kohtaa sinun tulisi tietää

29.11.2019

Näin syyssateiden aikaan moni voi huomata merkkejä toimimattomasta salaojaverkostosta. Syyssateiden aikaan kannattaa kiinnittää huomiota pihan muotoihin. Vesi ei saisi kerääntyä mihinkään tiettyyn paikkaan lähellä taloa vaan aina valua poispäin.

Tilaa maksuton omakotitalon salaojakartoitus tai pyydä tarjous

Missä kunnossa kiinteistömme salaojat ovat? Milloin ne tulisi uudistaa? Mitä salaojaremontti maksaa? Kuinka kauan remontti kestää? Pyydä edustajamme käymään paikan päällä ja saat mm. näihin kysymyksiin vastaukset välittömästi.

Tilaa kartoitus
Tilaa maksuton salaojakuvaus