08.07.2019

Laadukas salaojaremontti vaihe vaiheelta

Vanhoista taloista ja niiden tonteista voi löytyä monenlaisia ongelmia. Haasteita voi olla esimerkiksi maan ja perustusten kuivana pitämisessä. Perustukset kostuvat pihamaan ollessa kostea. Sadevesi voi valua kellariin, joka puolestaan aiheuttaa home-, mikrobi- ja hajuhaittoja.


Kauan sitten asennetut salaojaputket saattavat olla huonokuntoisia ja maa-aines on saattanut tukkia ne. Pihapuiden juuret ovat nekin voineet tehdä tuhojaan salaojitukselle. Kosteusongelmat perustuksessa havaitaan silmämääräisesti sen maalipinnan hilseilynä, kalkkeutumisena ja halkeiluna.


Jos kaikki tämä kuulostaa tutulta, kannattaa pikimmiten ottaa Molarumiin yhteyttä ja tilata kotiin maksuton salaojien ja sadevesijärjestelmien kartoitus. Molarum toteuttaa samalla vanhojen salaojien kuvauksen salaojakameralla. Kartoituskäynnin yhteydessä asiakas saa remonttisuunnitelman ja lompakolleen sopivan tarjouksen. Asiakas voi tämän jälkeen valita Molarumin huolehtimaan vaativasta remontista – laadusta tinkimättä ja avaimet käteen -periaatteella.


Asennuksen vaiheet

Salaojituksen asennus suunnitellaan Molarumilla erittäin tarkasti. Salaojituksen suunnitteluvaiheessa pohditaan tarkoin, missä putket tulevat kulkemaan. Samalla selvitetään hulevesien purkupaikka. Purkupaikkana toimii kaupungin hulevesiverkko tai avo-oja. Näiden lisäksi hulevedet voidaan imeyttää tontille rakentamalla imeytyskenttä. 


Aloituskatselmuksessa käydään läpi työn aikainen viestintä sekä rakennusmateriaalien varastointipaikat. Mahdolliset esteet on purettava joko asiakkaan tai työn toteuttajan toimesta. Terassi voi esimerkiksi olla este salaojitukselle! Jos Molarum huolehtii purkamisesta, yrityksen ammattimiehet myös asentavat puretut terassit, kivetykset ja muut takaisin paikalleen. 


Salaojaputki kaivetaan perustuksen alapinnan alapuolelle. Suodatinkangas asetetaan kaivannon pohjalle ja patolevy asennetaan perustukseen. Tarvittaessa perustukseen tehdään viistevalu, joka ohjaa veden pois anturan päältä. 


Salaoja- ja sadevesiputket kulkevat sepelikerroksen sisällä. Suodatinkangas vedetään sepelikerroksen päälle pussiksi. Perustuksen routasuojaksi asennetaan routaeristelevyt, jotka ulottuvat 120 senttimetriä perustuslinjasta ulospäin. Eristeiden päälle tulee vielä sepelikerros, jonka viereen puolestaan tasoitetaan tontilta kaivettua maa-ainesta. 


Lopuksi suoritetaan maanpinnan profilointi: maanpinnan tulisi viettää kolmen metrin matkalla noin 15 senttimetriä alaspäin. Viimeiseksi nurmialueille levitetään pintamultaa. Kivituhka-alueet joudutaan yleensä kivituhkaamaan uudestaan. 


Molarum ottaa valokuvat kaikista työvaiheista ja asiakas saa remontin jälkeen kuvallisen dokumentin tehdystä työstä.


Omakotitalon remonteissa ei kannata tinkiä laadusta

Molarum on johtava salaojaremonttien tekijä. Siksi voit luottaa yrityksemme ammattilaisten kädenjälkeen ja tietotaitoon. Kosteusongelmia ei kannata vähätellä ja ennakointi salaojien kunnossapidossa ja remonteissa luo turvaa useiksi vuosikymmeniksi. 


Molarumiin yhteyden ottaminen ei maksa mitään. Jopa alkukartoitus, salaojien kuvaus ja kysymyksiisi vastaaminen on maksutonta. Tarvittaessa tulemme tekemään salaojaremonttisi, mutta saat rauhassa miettiä muitakin vaihtoehtoja. Salaojaremontti vaatii joka tapauksessa kokemusta ja ammattitaitoa, jota meillä on todistetusti. Molarum erottuu kilpailijoista nykyaikaisilla työvälineillä ja toimintatavoilla. Voimme myös räätälöidä kanssasi omaan budjettiisi sopivan, turvallisen ja huolettoman remontin. 

Lataa maksuton salaojaremontin ostajan opas

Ilmainen salaojaremonttiopas sisältää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Missä kunnossa nykyiset salaojat ovat?

• Ovatko salaojat kunnostettavissa?

• Milloin salaojaremontti tulisi tehdä?

• Mitä salaojaremontti maksaisi?

• Mitä vaihtoehtoja on?

Lataa opas

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeemme


Haluatko uutta tietoa salaojaremontista, kiinnostaako alan viimeisimmät uutiset?
Tilaa uutiskirjeemme kuullaksesi lisää palveluistamme ja uutisista.

Lue myös nämä

Omakotitalon salaojituksen hinta ja rahoitus

21.01.2020

Ammattilaisen tekemä omakotitalon salaojitus nostaa takuuvarmasti talosi arvoa ja toimii merkittävänä myyntivalttina taloa myytäessä. Salaojaremontit ovat kotitalousvähennyskelpoisia ja rahoituksen avulla voit nauttia toimivasta salaojituksesta halvimmillaan sadan euron kuukausimaksulla.

Nosta kiinteistösi arvoa — salaojaremontti ennaltaehkäisee kosteusvauriot

04.12.2019

Suomessa on Tilastokeskuksen tekemän arvion mukaan 600 000 kotia, jotka ovat vailla salaojaremonttia. Tyypillisimmät kodin kosteusvauriot ja homeongelmat johtuvat siitä, että salaojat puuttuvat kokonaan tai ne ovat puutteellisesti asennettu.

Salaojien huolto ja tarkastus: nämä 3 kohtaa sinun tulisi tietää

29.11.2019

Näin syyssateiden aikaan moni voi huomata merkkejä toimimattomasta salaojaverkostosta. Syyssateiden aikaan kannattaa kiinnittää huomiota pihan muotoihin. Vesi ei saisi kerääntyä mihinkään tiettyyn paikkaan lähellä taloa vaan aina valua poispäin.

Tilaa maksuton omakotitalon salaojakartoitus tai pyydä tarjous

Missä kunnossa kiinteistömme salaojat ovat? Milloin ne tulisi uudistaa? Mitä salaojaremontti maksaa? Kuinka kauan remontti kestää? Pyydä edustajamme käymään paikan päällä ja saat mm. näihin kysymyksiin vastaukset välittömästi.

Tilaa kartoitus
Tilaa maksuton salaojakuvaus